You are here

August 2013

Vijf dommelbaarzen starten op de Europese Masters Kampioenschappen Open Water

Namens de dommelbaarzen zullen Freek Peters, Harry Stassen, Marcel te Booij, Harry van Gemert en Wietse Beerens deelnemen aan de Europese Master Kampioenschappen Open Water in Eindhoven die volgende week plaatsvinden. Zij zullen uitkomen op de 3km vrije slag. De inschrijflijst is hier te vinden.

twaalf ronden IJzeren Man in 10.45 uur

" Gisterenavond is Jan-Willem van der Graaff aangekomen aan de Franse kant van het Kanaal na 10.45 te hebben gezwommen over de 35 kilometer zee die het Verenigd Koninkrijk scheidt van het Europese vasteland. Jan-Willem zwemt bij zwemvereniging het Y in Amsterdam en heeft deze zomer een deel van zijn voorbereiding bij ons in de IJzeren Man gedaan. Hij startte tijdens de 2013 versie van de IJzeren Man Zwemrace op de 5 kilometer vrije slag, die hij ook won. Jan Willem: gefeliciteerd. Check zijn Facebook pagina voor alle details, filmpjes.

E-mail van Rob

Aan de trainingen in de IJzeren Man hebben deze zomer ruim 100 zwemmers meegedaan. Elke deelnemer heeft zijn/haar eigen doel en bijbehorend verhaal. Een deelnemer met een mooi verhaal is Rob van Essen. Rob's doel is om de Amsterdam City Swim te voltooiien en op deze wijze geld binnen te halen voor het onderzoek naar de spierziekte ALS. Ook onze vereniging heeft door het aanbieden van trainingen aan Rob een steentje bijgedragen. In zijn meest recente e-mail aan de sponsoren is dan ook een mooi stuk gewijd aan onze trainingen. De e-mail is met goedkeuring van Rob in dit bericht te lezen.

Baanrecords IJzeren Man Zwemrace

De baanrecords na de derde editie van de IJzeren Man Zwemrace zijn bijgewerkt en hier te vinden. Voor de cijferfreaks onder ons: de derde editie kende in totaal 550 starts, waarvan 478 wedstrijdstarts, 68 prestatietochtstarts en 4 deelnemers aan de bedrijfsestafette. Er zijn 19 baanrecords verbeterd.

Sponsoren en Vrijwilligers Bedankt!

Afgelopen zondag 18 augustus 2013 werd de derde editie van de Dommelbaarzen Zwemrace op de Yzeren Man gehouden. Het was voor de derde maal op rij een groot succes en een onvergetelijke dag. 350 wedstrijdzwemmers en een kleine 100 prestatiezwemmers zorgden met elkaar voor bijna 600 starts.

Beeldverslag van de 3e IJzeren Man open water wedstrijd

Voor iedereen die het nog even wil nabeleven. Klik hier voor het beeldverslag van LTV Televisie.

Nog meer eremetaal in het open water

"Afgelopen weekend was er naast onze eigen wedstrijd nog een wedstrijd in Heerjansdam en een zeezwemtocht van Zoutelande naar Vlissingen. In die eerste wedstrijd zwom Vivian van de Wolfshaar zich naar een tweede plaats 500 meter schoolslag, haar zus Simone werd zevende op de kilometer vrije slag. Gefeliciteerd!In zee werd Wietse Beerens nipt tweede in de zeven kilometer lange race. Slechts 5 seconden hoefde hij toe te geven op Jan-Willem van der Graaf, de Nederlandse kampioen marathon zwemmen.

Wietse Beerens 2e bij zeezwemwedstrijd "Op weg naar Zeeuws-Vlaanderen"

"Door al het open water geweld van de 3e IJzeren Man zwemrace te Vught is het de meesten wellicht ontgaan dat Wietse Beerens nipt de zeezwemwedstrijd ""Op weg naar Zeeuws-Vlaanderen"" heeft verloren van Jan Willem van de Graaf (Nederlands kampioen marathon zwemmen). Via deze link is het verslag van de wedstrijd opgenomen waarin ook is te lezen dat oud Olympisch kampioen Maarten van der Wijden ook aan deze race deelnam.In het verslag van Omroep Zeeland is ook een videoopname van de zeetocht te zien."

Ijzeren Man Zwemrace 2013 geslaagd

"Beste allemaal, een verslag komt er heus nog wel, maar voor nu: bedankt voor de inzet. Zowel op sportief gebied als op vrijwilligersgebied was het evenement zeer geslaagd. Op naar 2014. De uitslag kun je hier nalezen."

Uitslag IJzeren Man Zwemrace 2013

We kunnen opnieuw spreken van een geslaagde IJzeren Man Zwemrace met een recordaantal deelnemers. De organisatie dankt alle betrokkenen. De uitslag is hier te vinden.

Pages